Τα μακαρόνια είτε με απλό τυρί είτε με κάποια σάλτσα, αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων.

Ωστόσο, όμως σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να προσέχουμε, στο τυρί.

​Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός δεν μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και τα μακαρόνια και το τυρί.

Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα. Γι’ αυτό και μπορεί να αισθάνεστε πιο φουσκωμένοι όταν τρώτε μακαρόνια και να μην φταίει η ποσότητα που καταναλώσατε. Από εδώ και πέρα θα ξέρετε.