Ακόμα κι αν αποφεύγετε να τρώτε καθημερινά ψωμί, αυτό που περισσεύει και δεν μπορείτε να το φάτε γιατί είναι μπαγιάτικο , μην το πετάτε.

Υπάρχουν τρόποι να το αξιοποιήσετε, εύκολοι και πρακτικοί. Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

Τριμμένη φρυγανιά

Βάλτε το μπαγιάτικο ψωμί στο multi μέχρι να τριφτεί καλά και να γίνει σαν φρυγανιά. Πριν αποθηκεύσετε την ψίχα σε ένα βάζο, μπορείτε να την απλώσετε πρώτα για λίγο σε ταψί να στεγνώσει τελείως. Είναι ιδανική για μπιφτέκια αλλά και πανάρισμα.

Κρουτόν

Μπορείτε να φτιάξετε κρουτόν με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Κόψτε το ψωμί σε δύο μεγέθη – 1 εκ. για το μικρό και 3 εκ. για το μεγάλο – ή φτιάξτε χωριάτικα κρουτόν σε κομμάτια μεγέθους αντίχειρα. Όλα είναι υπέροχα για να τα προσθέσετε σε νόστιμες σαλάτες και σούπες. Αν θέλετε να εμποτίσετε τα κρουτόν με κάποια γεύση, απλά πασπαλίστε τα με σκόρδο, μπαχαρικά ή τσίλι πριν τα ψήσετε.

Παξιμάδια

Κόψτε το ψωμί σε κομμάτια, απλώστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα στον φούρνο να πάρουν λίγο χρώμα. Μόλις κρυώσουν, αποθηκεύστε τα σε ένα μπολ. Μπορείτε να προσθέσετε την ώρα ψησίματος αλάτι, ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Τα παξιμάδια ψωμιού είναι ιδανικά για σαλάτες, χούμους ή γκουακαμόλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV