Ερευνητές στην Κίνα κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο βρώσιμου μύκητα, ικανό να χρησιμοποιηθεί ως πλήρης αντικαταστάτης κρέατος.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε ως βάση τον Fusarium venenatum.

Οι επιστήμονες «απενεργοποίησαν» δύο γονίδιά του, τροποποιώντας τον τρόπο που αναπτύσσεται και μεταβολίζεται.

Το αποτέλεσμα;

Ένας μύκητας:

  • εύπεπτος,

  • πιο θρεπτικός από τις συνηθισμένες πηγές πρωτεΐνης,

  • με γεύση και υφή που θυμίζουν εντυπωσιακά το κρέας.