
Ερευνητές στην Κίνα κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο βρώσιμου μύκητα, ικανό να χρησιμοποιηθεί ως πλήρης αντικαταστάτης κρέατος.
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε ως βάση τον Fusarium venenatum.
🍄 Chinese scientists have created a fungus that can be eaten instead of meat
Researchers say this gastronomic breakthrough could also help solve the global protein shortage.
They used Fusarium venenatum as the base — the same filamentous fungus used to produce mycoprotein.… pic.twitter.com/eANG1jAyrg
— NEXTA (@nexta_tv) November 22, 2025
Οι επιστήμονες «απενεργοποίησαν» δύο γονίδιά του, τροποποιώντας τον τρόπο που αναπτύσσεται και μεταβολίζεται.
Το αποτέλεσμα;
Ένας μύκητας:
-
εύπεπτος,
-
πιο θρεπτικός από τις συνηθισμένες πηγές πρωτεΐνης,
-
με γεύση και υφή που θυμίζουν εντυπωσιακά το κρέας.