Το πασχαλινό τραπέζι μπορεί για κάποιους σιγά σιγά να φθάνει στο τέλος του όμως τι μπορείτε να κάνετε με το αρνί που περίσσεψε;
Αντί να το ξαναζεστάνετε απλώς, μπορείται να δοκιμάστε να φτιάξετε πεντανόστιμες ατομικές πίτες με σπιτική ζύμη από μόλις δύο υλικά, γεμισμένες με τυριά, σάλτσα ντομάτας και φυσικά, το λαχταριστό αρνί του Πάσχα.
Μια εύκολη και δημιουργική πρόταση για τις επόμενες μέρες!
Υλικά
Για τις πίτες
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 300 γρ. αρνί, ψημένο
- 300 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. mix τυριών
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. σουσάμι
Ατομικές Πίτες με Αρνί | Άκης Πετρετζίκης
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι και τη ρίγανη, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
- Κόβουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε 4-5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αρνί, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Απλώνουμε σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 15 εκ.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε κομματιού και διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε μισοφέγγαρα.
- Τυλίγουμε τις άκρες για να σφραγίσουμε μέσα τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.