Η ελληνική κουζίνα, αδιαμφισβήτητα έχει τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα. Ωστόσο, ποια φαγητά έχουν τις περισσότερες θερμίδες;

Γενικότερα η κουζίνα μας έχει τόσο μεγάλη πέραση στο εξωτερικό, σε σημείο που ανοίγουν συνεχώς ελληνικές ταβέρνες σε άλλες πολιτείες.

Το ελληνικό τραπέζι που στήνουμε στις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή οι μερίδες που καταναλώνουμε σε κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο εκτός από απόλαυση βέβαια, είναι γνωστό πως προσφέρουν και…θερμίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και δυστυχώς είναι πολλές. Διαβάστε παρακάτω πόσες θερμίδες προσλαμβάνετε για κάθε μερίδα που καταναλώνετε:

  • Σαλάτα (αγγούρι, ντομάτα, λάδι, ελιές): 350-400 θερμίδες
  • Βλήτα με λάδι: 170 θερμίδες
  • Μουσακάς: 500 θερμίδες
  • Μοσχάρι γιουβέτσι: 440 θερμίδες
  • Αρνάκι με πατάτες: 590 θερμίδες
  • 2 ντομάτες γεμιστές χωρίς κιμά: 370
  • Κοτόπουλο με μελιτζάνες: 440-550 θερμίδες
  • Τζατζίκι: 250 θερμίδες