Το δεύτερο καλύτερο γλυκό, σύμφωνα με το Taste Atlas, είναι ελληνικό, μια ακόμη διάκριση λίγες ημέρες αφότου η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε ως η τρίτη καλύτερη στον κόσμο. 

«Τα τρίγωνα Πανοράματος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με καταγωγή από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα τραγανά και βουτυρώδη τριγωνικά (σε σχήμα κώνου) αρτοσκευάσματα φύλλου συνήθως εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με κρέμα. Η κρέμα φτιάχνεται συνήθως με κρόκους αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.

Τα τρίγωνα φύλλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν βουτηγμένα σε κρύο σιρόπι που αποτελείται από ζάχαρη και νερό, και στην συνέχεια γεμίζονται με την παγωμένη κρέμα. Το τρίγωνο γαρνίρεται συχνά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς πριν από την κατανάλωση» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση του TasteAtlas.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!