Το ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα πιο εμβληματικά καταλύματα παγκοσμίως, από το άνοιγμά του το 1907.

Στη γωνία της Fifth Avenue και Central Park, η θέση του είναι μόνο ένας παράγοντας που το καθιστά έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για διασημότητες, συγγραφείς και ηγέτες στον κόσμο.

Μερικά από τα πιο ξέφρενα πάρτι και πιο αξιομνημόνευτα γεγονότα της ιστορίας, έλαβαν χώρα εκεί και σήμερα παραμένει πιο πολυτελές από ποτέ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που δείχνουν πώς το ξενοδοχείο έγινε τόσο θρυλικό καθώς και τι να περιμένουν οι σημερινοί επισκέπτες στο μαγευτικό αυτό χώρο.

Το Plaza Hotel ήταν το όνειρο του χρηματοδότη Bernhard Reinecke, του ξενοδόχου Fred Sterry και του Harry S. Black. Οι τρεις τους αγόρασαν ένα ξενοδοχείο 15 ετών, με το όνομα Plaza στην περιοχή. Το δούλεψαν ως είχε από το 1890 έως το 1905 περίπου και στη συνέχεια δημιούργησαν το ξενοδοχείο που γνωρίζουμε σήμερα.

Άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στο κοινό την 1η Οκτωβρίου του 1907 και γρήγορα τράβηξε την προσοχή χάρη στην τοποθεσία του στη Fifth Avenue και στο Central Park, μία από τις πιο μοντέρνες κατοικημένες περιοχές της Νέας Υόρκης κατά τη χρονική στιγμή.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου των 19 ορόφων, χρειάστηκε δύο χρόνια και κόστισε 12 εκατομμύρια δολάρια, ένα εξωφρενικό ποσό για εκείνη την εποχή.

Περίπου 1.650 κρυστάλλινοι πολυέλαιοι χρησιμοποιήθηκαν σε όλο το ξενοδοχείο.

Σύντομα, το ξενοδοχείο έγινε ένας εξαιρετικός προορισμός για συγγραφείς, αστέρες της τηλεόρασης και ηγέτες του κόσμου. Το 1950, ο Frank Lloyd Wright μετακόμισε στο Plaza, όπου έζησε για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ο F. Scott Fitzgerald και η σύζυγός του Zelda χρησιμοποιούσαν περιστασιακά το ξενοδοχείο ως σπίτι τους. Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η σουίτα του Fitzgerald, η οποία κατασκευάστηκε το 2013 και είναι διαθέσιμη έναντι 2.295 δολ. ανά διανυκτέρευση.

Η σουίτα αυτή, παρουσιάστηκε μετά την κυκλοφορία της ταινίας «The Great Gatsby» και σχεδιάστηκε σε ένα δραματικό ύφος Art Deco.

Ένας άλλος συγγραφέας γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με το Plaza, ήταν ο Kay Thompson, ο οποίος έζησε εκεί και έγραψε την περίφημη σειρά βιβλίων «Eloise».

Το εκπληκτικό Grand Ballroom, ήταν εκεί που έλαβαν χώρα μερικά από τα πιο διάσημα πάρτι.

Εκεί έγιναν επίσης και διάσημοι γάμοι όπως αυτός του Donald Trump και της Marla Maples το 1993.

Σήμερα, το ξενοδοχείο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το μεγαλείο του. Υπάρχει μια ποικιλία από σουίτες για να επιλέξουν οι επισκέπτες όπως αυτή με την ιδιωτική εξωτερική βεράντα και ένα μαρμάρινο μπάνιο. Οι σουίτες ξεκινούν από 2.945 δολ. τη νύχτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!