Ποιος είπε πως στην παγοθήκη σας χωράνε μόνο παγάκια; Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτήν κι εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες…

Βότανα: Μην αφήνετε τα βότανα στο ψυγείο σας να χαλάσουν. Εάν δεν τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, καθαρίστε τα, ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε παγοθήκες με λίγο λάδι ή τον αγαπημένο σας ζωμό. Καταψύξτε τους κύβους βοτάνων και χρησιμοποιήστε τους αργότερα στις αγαπημένες σας συνταγές.

Σκόρδο: Τρίψτε το σκόρδο και στη συνέχεια παγώστε το, τοποθετώντας το σε μερίδες μέσα στις κοιλότητες της παγοθήκης σας. Μακροπρόθεσμα, θα δείτε ότι εξοικονομείτε και χρόνο και χρήματα.

Χυμός λεμονιού: Από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα που μπορείτε να παγώσετε σε παγοθήκες. Εάν τα βρείτε σε καλή τιμή στην αγορά, προμηθευτείτε λίγα περισσότερα, στίψτε τα σε χυμό και παγώστε τα στην κατάψυξη. Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου θα έχετε ολόφρεσκο χυμό λεμονιού για να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αχρηστιμοποίητα συστατικά συνταγών: Πόσες φορές δεν έχετε προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες, όπως κρέμα γάλακτος, βουτυρόγαλα, γάλα καρύδας κ.ά., αλλά σας περίσσεψαν. Εάν τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο, διατηρούνται για λιγότερο από μία εβδομάδα. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μία θήκη για παγάκια για να τις καταψύξετε και να τις έχετε για την επόμενη φορά που θα τις χρειαστείτε σε κάποια συνταγή.