Δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα στο θαλασσινό αλάτι και το αλάτι που βάζουμε στο φαγητό.

Το θαλασσινό αλάτι παράγεται με τη διαδικασία εξάτμισης του θαλασσινού νερού (ή φυσικά, λίμνες αλμυρού νερού). Ανάλογα με την πηγή, αυτό αφήνει πολλά μέταλλα και στοιχεία. Αυτά τα μέταλλα προσθέτουν τελικά γεύση στο θαλασσινό αλάτι, καθώς και μια ποικιλία επιπέδων τραχύτητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη πλευρά, το επιτραπέζιο αλάτι είναι το αλάτι που προκύπτει μετά από επεξεργασία του φυσικού άλατος, για αφαίρεση προσμίξεων. Τα αποθέματα αλατιού είναι απομεινάρια του θαλασσινού νερού που έχουν στεγνώσει. Το επιτραπέζιο αλάτι είναι πολύ επεξεργασμένο (σε σύγκριση με το θαλασσινό αλάτι) και περιέχει ένα πρόσθετο που εξυπηρετεί το σκοπό της πρόληψης της συσσώρευσης. Περιέχει επίσης πρόσθετο ιώδιο.