Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ο ελληνικός τελικός της Eurovision στο Christmas Theater, στο Γαλάτσι.

Οι πρώτες αφίξεις άρχισαν νωρίς, με την Έλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβά να ανεβαίνουν στη σκηνή για τις τελευταίες πρόβες.

Οι 12 φιναλίστ αναμένεται να τα δώσουν όλα για να κερδίσουν τον διαγωνισμό και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ελβετία.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα θα προκύψει μέσα από τον συνδυασμό:

50% ψηφοφορία κοινού
25% βαθμολογία της ελληνικής κριτικής επιτροπής
25% βαθμολογία της διεθνούς κριτικής επιτροπής

Ο τελικός της Eurovision θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία του κοινού, θα γίνεται μόνο μέσω αποστολής μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα, ενώ θα υπάρχει ανώτατο όριο 20 (sms) ανά κινητό. Η επιλογή αυτή προκρίθηκε για λόγους διαφάνειας και προστασίας του αδιάβλητου της ψηφοφορίας.

Δικαίωμα στην ψηφοφορία θα έχουν και οι κάτοικοι του εξωτερικού, με την προϋπόθεση να διαθέτουν ελληνικό αριθμό κινητής τηλεφωνίας. (Χρέωση: 0,68 ευρώ ανά sms – Συμπεριλαμβάνονται ΦΠΑ 24% & τέλος τηλεφωνίας 10%).

Η είσοδος των δύο παρουσιαστών έγινε υπό τους ήχους της EBU και αμέσως πήραν το μικρόφωνο και τραγούδησαν το «Waterloo», το πιο δημοφιλές τραγούδι που έχει περάσει στην ιστορία της Eurovision, από τους ABBA, ερμηνεύοντας εκπληκτικά το τραγούδι, με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΡΤ.

Ε.Παπαρίζου και Σ.Ρουβάς συνέχισαν το σόου με το «Hold me now», του Τζόνι Λόγκαν, του πιο πετυχημένου τραγουδιστή στην ιστορία του θεσμού, για να πάρει σειρά το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου», της Μαρινέλλας.

Ακολούθησε ένα μίνι αφιέρωμα στην Eurovision, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο επιλεγόταν η ελληνική εκπροσώπηση, η οποία με τα χρόνια άλλαξε αρκετές φορές μορφή.

Mετά από μία αναδρομή στα τραγούδια που μας εκπροσώπησαν στον διαγωνισμό, η Μαρίνα Σάττι εμφανίστηκε στη σκηνή, ερμηνεύοντας το «Ζάρι» με το οποίο στον περσινό διαγωνισμό κατετάγη 11η.