Αδιαμφισβήτητα, οι φράουλες είναι αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, και ειδικά αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πώς χαλάνε εύκολα, έτσι, πρέπει να προσέξουμε αρκετά τον τρόπο αποθήκευσής τους.

Τι να κάνετε:

Αρκεί το νερό;

Η κλασική λύση στην οποία όλοι καταφεύγουμε είναι να τις πλύνουμε προσεκτικά ρίχνοντας απλώς άφθονο νερό. Ωστόσο, οι ειδικοί διαιτολόγοι συνιστούν ότι είναι καλύτερο να μη μείνουμε μόνο σε αυτό. Ποια είναι η καλύτερη λύση; Νερό και ιδανικά χοντρό αλάτι.

Πιο συγκεκριμένα, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό και το ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε λίγο στο αλάτι και στη συνέχεια ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.

To αλάτι έχει λειαντικές ιδιότητες και καθαρίζει πολύ καλύτερα σε σχέση με το σκέτο νερό. Παράλληλα, το συγκεκριμένο μείγμα είναι φθηνό, φιλικό προς το περιβάλλον και πολύ εύκολο να το ετοιμάσουμε. Παράλληλα, δεν αλλοιώνει τη γεύση του φρούτου! Εννοείται ότι αν δεν έχουμε χοντρό αλάτι, χρησιμοποιούμε το απλό.

Ξίδι ή μαγειρική σόδα;

Άλλοι προτείνουν να χρησιμοποιήσουμε ξίδι ή μαγειρική σόδα για τις φράουλες. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να μην μπλέκουμε με τα παραπάνω, γιατί μπορεί να διεισδύσουν στο εσωτερικό του φρούτου και να αλλοιώσουν τη γεύση του.

Και ένα σημαντικό tip των ειδικών:

Επειδή οι φράουλες χαλάνε γρήγορα, το πιο συνετό είναι να πλύνετε μόνο όσες είναι να χρησιμοποιήσετε. Αν πάλι θέλετε να τις αποθηκεύσετε πλυμένες, πρέπει πρώτα να τους αφαιρέσετε την υγρασία για να μη χαλάσουν γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πώς γίνεται αυτό; Αφήνουμε τις πλυμένες φράουλες να στραγγίξουν είτε πάνω σε χαρτί κουζίνας, είτε σε λαδόκολλα. Αφού στραγγίξουν καλά, τις αποθηκεύουμε σε κλειστό σκεύος.