Το ξεφλούδισμα της ντομάτας είναι απαραίτητο αν την τρώνε άτομα που έχουν γαστρεντερικά προβλήματα.

Επιπλέον, άτομα που δυσκολεύονται να καταπιούν, δηλαδή μικρά παιδιά ή άτομα που πάσχουν από διαταραχές κατάποσης, μεταξύ άλλων.

Τις περισσότερες φορές ξεφορτωνόμαστε τη φλούδα με βραστό νερό.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες, απλές και αποτελεσματικές μέθοδοι για να τις βγάλετε γρήγορα.

– Φούρνος μικροκυμάτων: Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούμε γρήγορα από τη φλούδα της ντομάτας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαράξετε έναν σταυρό στην αντίθετη πλευρά του κοτσανιού και να τις τοποθετήσετε σε ένα δοχείο που μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτού του είδους τη συσκευή.

Το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και το θερμαίνουμε στην υψηλότερη ισχύ της συσκευής για 30 δευτερόλεπτα. Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τραβάμε τη φλούδα από την κομμένη πλευρά.

– Φούρνος: Μπορούμε επίσης να κόψουμε τις ντομάτες και να τις βάλουμε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Τις ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να σπάει η φλούδα τους. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις ντομάτες, τις κρυώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε.

– Κατάψυξη: Όταν βάζετε τις ντομάτες στην κατάψυξη, είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τη φλούδα. Πριν το κάνουμε αυτό, όμως, πρέπει να κόψουμε τα κοτσάνια, να χαράξουμε έναν σταυρό και να βάλουμε τις ντομάτες σε ένα δοχείο.

Τις βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και αφού τις βγάλαμε, αφαιρούμε εύκολα τις φλούδες.

Δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο, όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε μια σαλάτα ή να χρησιμοποιήσουμε τις ντομάτες για ένα σάντουιτς. Θα λειτουργήσει καλύτερα όταν σκοπεύετε να ετοιμάσετε σπιτική κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας.