Ξεχάστε τα πανάκριβα καθαριστικά και τις ατελείωτες ώρες τρίψιμου! Υπάρχει ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να εξαφανίσει τα άλατα από τον βραστήρα σας γρήγορα, εύκολα και χωρίς χημικά. Το καλύτερο; Το έχετε ήδη στην κουζίνα σας!

Πολλοί αμελούν τον καθαρισμό του βραστήρα, όμως η συσσώρευση αλάτων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Όχι μόνο αλλοιώνει τη γεύση των ροφημάτων σας, αλλά μειώνει την απόδοση της συσκευής, αυξάνει τον χρόνο βρασμού και μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο θερμαντικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς καθαρισμού της Purdy and Figg:
«Οι ήπιες όξινες ιδιότητες του λεμονιού είναι εξαιρετικές για τον καθαρισμό του και κυρίως των αλάτων. Ένα πράγμα που δεν μπορείτε να αποφύγετε είναι τα άλατα στον βραστήρα. Εμφανίζονται κάθε φορά που το νερό έρχεται σε τακτική επαφή με αντικείμενα. Εάν θέλετε να μειώσετε τα άλατα, αφήνετε πάντα τη συσκευή σας άδεια και καλά αεριζόμενη».

Το μυστικό βρίσκεται στο κιτρικό οξύ του λεμονιού, το οποίο διαλύει τα άλατα μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο ή επικίνδυνα χημικά προϊόντα.

Πώς να Καθαρίσετε τον Βραστήρα σας με Λεμόνι – Βήμα προς Βήμα

-Κόψτε 1 έως 3 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο βρώμικος είναι ο βραστήρας σας).
-Γεμίστε τον με νερό και προσθέστε τις φέτες λεμονιού.
-Βράστε το νερό και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.
-Αδειάστε τον βραστήρα και ελέγξτε τα αποτελέσματα. Αν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα αλάτων, επαναλάβετε τη διαδικασία.
-Για πιο επίμονους λεκέδες, στύψτε λίγο χυμό λεμονιού απευθείας στα σημεία με άλατα και σκουπίστε με ένα πανί.
-Ξεπλύνετε καλά και βράστε καθαρό νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα γεύσης λεμονιού.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι για να καθαρίσετε τα άλατα, αλλά έχει έντονη μυρωδιά και γεύση, καθιστώντας το λιγότερο πρακτικό. Το λεμόνι είναι πιο ευχάριστο, εξίσου αποτελεσματικό και αφήνει φρεσκάδα!