Περίπου 350 κιλά φράουλες, 150 κιλά ζάχαρη, 415 κιλά κρέμα ζαχαροπλαστικής και 4.000 αυγά ήταν τα υλικά για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ (Fraisier), το παραδοσιακό γαλλικό γλύκισμα, η οποία κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η εντυπωσιακή τούρτα είχε μήκος 121,88 μέτρα και ανέκτησε το ρεκόρ για τη Γαλλία, το οποίο είχε χάσει το 2019 από την Ιταλία, η οποία είχε δημιουργήσει μια τούρτα μήκους 100,48 μέτρων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, ένα φημισμένο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρεια του Παρισιού. Η τούρτα εκτέθηκε σε μια αλυσίδα τραπεζιών στο παγοδρόμιο της περιοχής, προκειμένου οι κάτοικοι να τη θαυμάσουν.

Η ιδέα γεννήθηκε από τον ζαχαροπλάστη Γιουσέφ Ελ Γκατού, ο οποίος εξομολογείται πως από μικρός είχε θαυμάσει τα Ρεκόρ Γκίνες.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος κινητοποίησε περισσότερους από 20 ζαχαροπλάστες από διάφορα καταστήματα.

Η παρασκευή της τούρτας, η οποία ζύγιζε συνολικά 1,2 τόνους, διήρκεσε μία εβδομάδα, ενώ η τοποθέτησή της απαιτούσε εργασία όλη τη νύχτα και μεγάλο μέρος της ημέρας.