Η Κάτια Κιζίμα ήταν η παίκτρια που αποχώρησε ξανά από το GNTM 5, όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και με την περίπτωση της Ραφαέλας Χαραλάμπους που επέστρεψε στο ριάλιτι μόδας του Star και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (12/12), οι 7 διαγωνιζόμενες είχαν αρχικά την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την οικογένειά τους. Η Μικαέλα συγκινήθηκε έντονα, όταν άκουσε τη φωνή του συζύγου της, Γιώργου, στον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις κακές επιδόσεις της κόρης της, Μάρας, στα τελευταία πλατό, λέγοντας πως αν αποχωρήσει θα φύγουν μαζί.

Ο αγαπημένος της όμως τη συμβούλεψε να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά της και να συνεχίσει να δινει τον καλύτερό της εαυτό.

«Κρατάω σαν φυλαχτό όλες τις συμβουλές που μου λένε οι δικοί μου, γιατί στο τέλος μόνο εκείνοι με ξέρουν στ’ αλήθεια. Χωρίς να είναι εδώ μαζί μου, ξέρουν ακριβώς τι σκέφτομαι και τι αισθάνομαι», είπε η Αλεξία Τ., η οποία δεν άντεξε και με το που σήκωσε το τηλέφωνο ο συγγενής της, ξέσπασε σε λυγμούς.

">

Οι διαγωνιζόμενες ήρθαν αντιμέτωπες με μια από τις πιο δύσκολες φωτογραφίσεις του πέμπτου κύκλου του GNTM. Mε φωτογράφο τον Παναγιώτη Σιμόπουλο κλήθηκαν να φωτογραφηθούν πάνω σε μια υπερυψωμένη γυάλινη πλατφόρμα για την καμπάνια της εταιρίας Migato. Το ζητούμενο; Weird posing, αντίληψη του σώματος σε σχέση με τα custom made παπούτσια Migato και τα custom made ρούχα της σχεδιάστριας Ειρήνης Μάκου.