Η αντίστροφη μέτρηση του μεγάλου τελικού για το GNTM 5 ξεκίνησε , καθώς την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, θα γίνει γνωστό ποιο μοντέλο θα κερδίσει τον τίτλο και το μεγάλο έπαθλο. Στον τελικό όμως δεν θα βρίσκεται η Μύρια Κυριακίδου.

Το 19χρονο μοντέλο από την Κύπρο, την οποία παρομοίαζαν με την Κένταλ Τζένερ, στην δοκιμασία αποχώρησης την Δευτέρα (19/12) το βράδυ δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της φωτογράφισης, την έπιασε πανικός και δεν πρόλαβε να κουμπώσει το φόρεμά της, γεγονός που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα και τους κριτές που της έδειξαν την πόρτα της εξόδου από το ριάλιτι μόδας του Star.

Η δοκιμασία ήταν αρκετά δύσκολη για τα 6 κορίτσια που έχουν απομείνει στο GNTM 5. Σε ένα υπαίθριο σετ στο κέντρο της Αθήνας οι διαγωνιζόμενες κλήθηκαν να υπηρετήσουν ένα διπλό concept: στο πρώτο υποδύθηκαν μία σύγχρονη γυναίκα, που φεύγει από τη δουλειά της για να συναντήσει τις φίλες της για τη βραδινή τους έξοδο και φωτογραφίζεται λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό της – και συγκεκριμένα στο Citroën Ami, που θα κερδίσει η νικήτρια του τελικού- ενώ στο δεύτερο μέρος έπρεπε να μπουν μέσα στο αυτοκίνητό τους να αλλάξουν ρούχα, να φρεσκάρουν το μακιγιάζ και να φωτογραφηθούν στην είσοδο του κλαμπ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα υπέροχα κοσμήματα Georg Jensen, που φορούν.

">

Τα ζητούμενα ήταν πολλά και δύσκολα και οι απαιτήσεις των κριτών και του φωτογράφου, Κοσμά Κουμιανού, μεγάλες. Όλα τα μοντέλα δυσκολεύτηκαν πολύ ενώ κάποια δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την αλλαγή του outfit μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση.

Η Κότυ, λόγω ύψους δε χωρούσε πολύ καλά μέσα στο αυτοκίνητο και δυσκολεύτηκε να αλλάξει ρούχα και την ώρα της φωτογράφισης δε φόρεσε τα μποτάκια της, ενώ η Μύρια την ώρα του σετ δεν της βγήκαν οι πόζες όπως θα ήθελε, πιέστηκε και ξέσπασε σε κλάματα.