
Η Eurovision 2026 μπορεί να μην έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση, όμως δύο Έλληνες καλλιτέχνες βρέθηκαν στο επίκεντρο της νίκης της Βουλγαρίαw, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της συμμετοχής της με το τραγούδι «Bangaranga» της Dara.
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος ήταν ένας από τους βασικούς δημιουργούς του τραγουδιού, ενώ η Βικτώρια Χαλκίτη συμμετείχε στα φωνητικά επί σκηνής, συμβάλλοντας στην τελική εικόνα της εμφάνισης.
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είναι εδώ και χρόνια από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς της Eurovision, έχοντας υπογράψει συμμετοχές για την Ελλάδα και άλλες χώρες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το «This Is Our Night» και το «Last Dance», αλλά και επιτυχημένες συμμετοχές για άλλες αποστολές.
Το τραγούδι «Bangaranga» παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό με έντονη σκηνική παρουσία και απέσπασε θετικά σχόλια για την ενέργεια και τη σκηνική απόδοση της Dara. Ο Κοντόπουλος έχει περιγράψει τον τίτλο ως μια «δική της λέξη» που, σύμφωνα με την καλλιτεχνική προσέγγιση, εκφράζει την απομάκρυνση από αρνητικά συναισθήματα.
Μετά τον τελικό, ο Έλληνας συνθέτης ανάρτησε στιγμές από τους πανηγυρισμούς, εκφράζοντας τη χαρά του για τη νίκη, ενώ m;ilhse για μια ιδιαίτερα δυνατή συνεργασία που δικαιώθηκε στη σκηνή.
Η επιτυχία της βουλγαρικής αποστολής σηματοδοτεί μία από τις πιο συζητημένες στιγμές της διοργάνωσης, με έντονο ελληνικό «άρωμα» πίσω από τη δημιουργία και την εκτέλεση του τραγουδιού που έφτασε στην κορυφή.