Τελικά η στοχοποίηση της Μυκόνου και της Σαντορίνης έχει οδηγήσει τα δύο νησιά «ναυαρχίδες» του τουρισμού σε σημαντική πτώση που πλέον επισημοποιείται και από τα στοιχεία.

Έτσι στο τέλος Ιουνίου η Μύκονος συνεχίζει με πτώση τόσο στη συνολική επιβατική κίνηση εσωτερικού/ εξωτερικού, όσο και -ακόμη περισσότερο και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό έναντι του 2022– στη διεθνή κίνηση.

">

Ο δεύτερος μεγαλύτερος premium προορισμός της χώρας, η Σαντορίνη παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις στο α’ εξάμηνο σε σχέση με τη Μύκονο σημειώνοντας μεν περαιτέρω άνοδο φέτος κατά 8,3% όσον αφορά τη συνολική κίνηση εσωτερικού/ εξωτερικού σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά -ρεκόρ για το νησί, όχι όμως και στη διεθνή κίνηση, η οποία καταγράφει πτώση στο πρώτο εξάμηνο κατά 7,2%.

Ειδικά για το μήνα Ιούνιο οι πιέσεις στους δύο δημοφιλέστερους προορισμούς των Κυκλάδων είναι πιο εμφανείς λόγω της πτώσης της διεθνούς κίνησης που συμπαρασύρει και το σύνολο έναντι του 2022 που ήταν και η καλύτερη χρονιά, πάνω ακόμη κι από το 2019, προ πανδημίας.