Με ένα αιχμηρό μήνυμα, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα σχολίασε την έκκληση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, υπεύθυνου για θέματα ενέργειας Amos Hochstein, για την ανάγκη η Ρωσία να προσφέρει μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην ΕΕ!

Μέχρι και πρότινος, η ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πολεμική των ΗΠΑ απέναντι στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, όταν ο τελευταίος ως πρωθυπουργός υπέγραψε την συμφωνία για τον Southstream με τον Πούτιν;

Αλλά και τους ισχυρισμούς ότι το αμερικανικό LNG θα βοηθούσε στην ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης;

Πιο συγκεκριμένα η ρωσική πρεσβεία ανέφερε:

«Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Α.Χόχσταϊν ζητά από Gazprom να αυξήσει προμήθειες αερίου στην ΕΕ. Αλλά αυτές ήδη αγγίζουν τα επίπεδα ρεκόρ. Οι προμήθειες αερίου στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 17,5% τον Ιανουάριο-Αύγουστο, ενώ οι προμήθειες LNG μειώθηκαν κατά 2 φορές. Τα συμπεράσματα δικά σας»

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό tweet, οι Ρώσοι παραθέτουν στοιχεία που δείχνουν ότι η GAZPROM ήδη αύξησε την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ελλάδα κατά 17%!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι αντίστοιχες προμήθειες αμερικανικού LNG, μειώθηκαν κατά δύο φορές. Παρατίθεται μάλιστα ο σχετικός πίνακας.