
Ο κορωνοϊός και τα απαγορευτικά μέτρα που πάρθηκαν, αναμένεται να πλήξουν σημαντικά τον τουρισμό και άρα την ελληνική οικονομία, κάτι που έχει κάνει πολλούς ενοικιαστές airbnb, να αποσυρθούν από την πλατφόρμα και να
Η πανδημία του κορωνοϊού και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξέθεσαν σε μια πραγματική «τρικυμία» το Airbnb και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.
Σύμφωνα με έρευνα, τις τελευταίες 30 ημέρες παρατηρείται μια σημαντική στροφή των Ελλήνων στα «παραδοσιακά» ενοίκια -δηλαδή τις μακροχρόνιες μισθώσεις- με τις σχετικές αγγελίες να καταγράφουν μια αξιοσημείωτη αύξηση, έως και κατά 44,4%! Την ίδια στιγμή, στοιχεία που δημοσιοποίησε προ ημερών η AirDNA φανέρωσαν ότι για τις κρατήσεις του Απριλίου στο Airbnb οι ακυρώσεις ξεπερνούν το 80%.
Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα του τι έρχεται στον ελληνικό τουρισμό και άρα την ελληνική οικονομία, με την κυβέρνηση να «ανοίγει» τη χώρα από τέλη Ιουνίου, είναι ένα εύλογο ερώτημα που θα βρεθούν τα 19 δισ. τα οποία αποτελούν τον «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας, μιας και άλλος τρόπος σημαντικής εισαγωγής ρευστού δεν υπάρχει.