Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι εγκαταλείπει οριστικά τα σχέδιά του για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία ο λόγος είναι η κρίση στον κλάδο του αυτοκινήτου που προκλήθηκε από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε σχέση με πριν από τον κορωνοϊό», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Το εργοστάσιο επρόκειτο να κατασκευασθεί στη περιοχή της Σμύρνης και θα δημιουργούσε 4.000 θέσεις εργασίας. Πέρυσι, ο όμιλος Volkswagen είχε ήδη αναβάλει την απόφαση για την επένδυση, αφού η Τουρκία ξεκίνησε τις επίμαχες στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην βόρεια Συρία.

Η οριστική εγκατάλειψη του σχεδίου εξηγείται από «τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά του αυτοκινήτου», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Volkswagen.

Όπως και συνολικά ο κλάδος του αυτοκινήτου, η Volkswagen επλήγη σοβαρά κατά το πρώτο μέρος του έτους από τις συνέπειες της πανδημίας, που προκάλεσε δραστική μείωση των πωλήσεων. Εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη της ζήτησης, ο όμιλος αποφάσισε ωστόσο να θέσει τέλος στο σχήμα της αναγκαστικής άδειας για το σύνολο των γερμανικών εργοστασίων από σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κρίση του κλάδου του αυτοκινήτου, πυλώνα της γερμανικής οικονομίας, απειλεί μακροπρόθεσμα 100.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα στον τομέα Φερντινάντ Ντουντενχόφερ. Η Renault, αντιμέτωπη με οικονομικές δυσχέρειες, προβλέπει από την πλευρά της την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας στον κόσμο, στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.