Μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου είναι ανοιχτή η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών για ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών στους οποίους θα χορηγηθεί επίδομα λόγω Χριστουγέννων.

Το ποσό σε όλους τους δικαιούχους άνεργους ναυτικούς ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιείται σταδιακά, με τη διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών να έχει ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου.

Η κατάθεση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών πραγματοποιείται ως εξής:

Στην Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου Πειραιά για όσους ναυτικούς κατοικούν στην Αθήνα και τον Πειραιά: Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται αυτοπροσώπως (με την επίδειξη του ναυτικού φυλλαδίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας) με σφραγισμένο φάκελο μεγέθους Α4.

Στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές – Παραρτήματα του Ο.Ν. για τους ναυτικούς που κατοικούν στην Περιφέρεια, η υποβολή το δικαιολογητικών θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ανακοινώσει η αρμόδια κατά τόπους Λιμενική Αρχή και το Παράρτημα του Οίκου Ναύτου, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Η εγκύκλιος με τις οδηγίες για την κατάθεση των δικαιολογητικών προσδιορίζει ποιες κατηγορίες ναυτικών δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">