Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ -που προσφάτως εγκατέλειψε τον «γίγαντα» των social media- προέβλεψε πως στο τέλος το bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος που σημειώνει άνοδο τους τελευταίους 12 μήνες, έπεσε τις τελευταίες εβδομάδες, χάνοντας πάνω από το 30% της αξίας του σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Ο Ντόρσεϊ έκανε αυτήν την πρόβλεψη απαντώντας στην ράπερ Cardi B για το αν το κρυπτονόμισμα θα αντιταστήσει το δολάριο. «Ναι, το bitcoin θα το αντικαταστήσει» απάντησε εκείνος.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Ντόρσεϊ άφησε το Twitter για να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Block – που περιλαμβάνει τις Square and Cash App.

O Ντόρσεϊ είναι παθιασμένος για κρυπτονομίσματα και συγκεκριμένα Bitcoin εδώ και χρόνια και συχνά μιλάει γι’αυτά σε συνεντεύξεις του. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, μάλιστα, είχε ήδη δημιουργήσει μια ομάδα κρυπτογράφησης, εντός της εταιρείας, εξετάζοντας τρόπους με τους οποίους μπορεί η πλατφόρμα να εκμεταλλευτεί τα ψηφιακά νομίσματα και γενικότερα τις αποκεντρωμένες εφαρμογές.

«Αν δεν ήμουν στο Square ή το Twitter, θα δούλευα στα bitcoin» είχε πει ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το κρυπτονόμισμα στο Μαϊάμι τον περασμένο Ιούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!