Βαριές απώλειες στη Wall καθώς οι επενδυτές εστίασαν σε εταιρικά αποτελέσματα και την άνοδο των επιτόκιων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -1,74% στις 24.024 μονάδες, ο S&P 500 -1,34% στις 2.634 μονάδες και ο Nasdaq -1,70% στις 7.007μονάδες.

Ο Dow Jones υποχώρησε έως και 584 μονάδες μονάδες μετά από άνοδο 131 μονάδων λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Πτώση και για τον S&P 500 καθώς και για τον Nasdaq με Facebook, Amazon, Alphabet και Netflix να υποχωρούν πάνω από 3,5%.

Eπίσης, η Caterpillar έκανε βουτιά 6,20%. Ο γίγαντας του εξοπλισμού κατασκευών αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της οικονομίας και τη συνολική αγορά.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η 3Μ ανέφερε τριμηνιαία κέρδη που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών αλλά η μετοχή της υποχώρησε 6,83%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις κέρδους για ολόκληρο το έτος. Η Alphabet ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη, αλλά και η δικιά της μετοχή υποχώρησε 4,77%.

Οι United Technologies, Verizon και Coca-Cola παρουσίασαν καλύτερα από το αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες για κέρδη» δήλωσε η Kate Warne της Edward Jones. «Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι ρωτούν: Μπορεί να υππαρχει και καλύτερα μετά από εδώ;».

Eπίσης, η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου άγγιξε σήμερα το 3%, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014. Οι επενδυτές πωλούν αμερικανικά κρατικά ομόλογα αυτό το μήνα – ωθώντας τις αποδόσεις τους υψηλότερα – εν μέσω προσδοκιών αύξησης του πληθωρισμού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει την Fed σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με ταχύτερο ρυθμό.

Πηγή: Newmoney.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!