Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση, με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας να είναι ενδεικτικά.

Στο πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους το εισόδημα από την εργασία μειώθηκε παγκοσμίως κατά 10,7% ή 3,5 τρισ. δολάρια σε ετήσια βάση, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του έτους οι νέες εκτιμήσεις του ILΟ κάνουν λόγο για απώλεια 245 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, αριθμός πολύ υψηλότερος εν συγκρίσει με τις αρχικές προβλέψεις.

Τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας καταδεικνύουν την ισχύ των κλυδωνισμών που δέχεται η παγκόσμια οικονομία, αντίστοιχη μόνο με περιόδους πολέμων, αλλά και το ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν λάβει έως τώρα οι ηγέτες όλων των χωρών παγκοσμίως δεν επαρκούν. Κρίνεται, βέβαια, απαραίτητο να συνεχιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μέγεθος της απειλής απαιτεί συνδυαστική εφαρμογή όλων των διαθέσιμων εργαλείων, αλλά και την επινόηση νέων, πιο ισχυρών και πιο αποτελεσματικών που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες», προσθέτει η ILO, που ανησυχεί για νέα απότομη πτώση στο μέλλον, κάτι που θα επιταχύνει κι άλλο τις ανισότητες, προκαλώντας ανυπολόγιστες κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις.