Μετά την διάσωση της Credit Suisse από την ελβετική Κεντρική Τράπεζα και την εξαγορά της από την UBS, την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ, οι οποίες έθεσαν όλο το Περιφερειακό Τραπεζικό Σύστημα των ΗΠΑ υπό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης κρίσης το ερώτημα όλων είναι εάν η Deutsche Bank θα είναι η «επόμενη Credit Suisse», ή και κάτι χειρότερο.

Την ίδια ώρα και καθώς οι τραπεζικές ανησυχίες επιβάρυναν  τις μετοχές, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή (24/3)  ότι συγκαλεί μια απρογραμμάτιστη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το Συμβούλιο δημιουργήθηκε στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008 για να βοηθήσει την κυβέρνηση να καταπολεμήσει τις απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η συνεδρίαση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών , ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Το Υπουργείο δεν είπε ποια ώρα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν το συμβούλιο θα εκδώσει ανακοίνωση  μετά τη συνεδρίαση.

Το βήμα έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες να αποκαταστήσουν  την «ηρεμία» στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στους τραπεζικούς καταθέτες μετά την πρόσφατη αποτυχία δύο μεσαίου μεγέθους τραπεζών στις ΗΠΑ και την παραλίγο κατάρρευση του τραπεζικού γίγαντα Credit Suisse Group AG πριν από την εξαγορά της από την UBS Group AG.

">

https://twitter.com/blavigne8/status/1639348816829636614