Τα μέλη του ομίλου BRICS  (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια  Αφρική)  αναμένεται να ξεπεράσουν  τους -υπό την ηγεσία των ΗΠΑ- G7 όσον αφορά τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, από φέτος, προειδοποίησε  το Bloomberg.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου – με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΔΝΤ – οι χώρες των BRICS θα συμβάλουν στο 32,1% της παγκόσμιας ανάπτυξης, σε σύγκριση με το 29,9% των G7.

Η Ομάδα των Επτά Εθνών (G7) – που αποτελείται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία – θεωρείται εδώ και καιρό το πιο προηγμένο οικονομικό μπλοκ χωρών στον πλανήτη. Η Ρωσία ήταν μέλος, μέχρι το 2014, όταν εκδιώχθηκε λόγω των επιπτώσεων από το πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία που υποστηρίχθηκε από τη Δύση.

Η έκθεση ανέφερε ότι το 2020, οι συνεισφορές των χωρών του BRICS και της G7 στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ήταν ίσες. Από τότε οι επιδόσεις του δυτικού μπλοκ μειώνονται. Μέχρι το 2028, η συνεισφορά της G7 στην παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να μειωθεί στο 27,8%, ενώ οι BRICS θα αντιστοιχούν στο 35%.

">