Η Ρωσία πρόσθεσε 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό πλούτο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Global Wealth Report της ελβετικής τράπεζας, που δημοσιεύει το Businessinsider

">

Ο αριθμός των Ρώσων εκατομμυριούχων αυξήθηκε επίσης κατά περίπου 56.000 σε 408.000 το 2022, ενώ ο αριθμός των ατόμων με εξαιρετικά υψηλή περιουσία – άτομα με περιουσία άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων – αυξήθηκε κατά σχεδόν 4.500 άτομα.

Αλλά οι ΗΠΑ έχασαν περισσότερο πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα πέρυσι, χάνοντας 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη μαζί έγιναν φτωχότερες κατά 10,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η UBS.

Υπήρχαν επίσης 1 εκατομμύριο λιγότεροι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι μέχρι το τέλος του 2022, αν και οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των εξαιρετικά πλούσιων ατόμων παγκοσμίως, ανέφερε η τράπεζα.

Τα κέρδη πλούτου της Ρωσίας ήρθαν παρά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η οποία οδήγησε τη Δύση στην επιβολή κυρώσεων στο Κρεμλίνο που οδήγησαν στη συρρίκνωση της οικονομίας της και προκάλεσαν πτώση των μετοχών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Μόσχας.