Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η γερμανική ζυθοποιία, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με πτώχευση.

Ο Stefan Blaschak, επικεφαλής της Oettinger, προειδοποίησε για μαζικές πτωχεύσεις στον κλάδο.

Ειδικότερα, η κατανάλωση μπύρας στη Γερμανία μειώνεται, με την αγορά να έχει μειωθεί κατά 7–7,5% μόνο το 2025. Τα τελευταία δύο χρόνια, 52 ζυθοποιίες έχουν κλείσει. Αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό εδώ και τρεις δεκαετίες.

«Ο κόσμος της ζυθοποιίας καταρρέει. Βλέπουμε μικρές επιχειρήσεις να χρεοκοπούν σχεδόν καθημερινά και αυτό θα επηρεάσει και τις μεγαλύτερες», τόνισε ο Blaschak.