Μικρή πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια αντιδρούν αρνητικά στα τελευταία στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,62% στις 418,30 μονάδες, με τους κλάδους πρώτων υλών και ενέργειας να υποχωρούν κατά 1%. Ανοδικά κατά 1,9% κινούνται οι μετοχές του τομέα λιανικής.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,85%, ο γερμανικός DAX με πτώση 0,66%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,77%, ο ιταλικός FTSE MIB μειώνεται κατά 0,12% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,14%

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν σημαντικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Αυγούστου, που αποδείχθηκε υψηλότερος του αναμενόμενου, πλήττοντας την αισιοδοξία των επενδυτών για μείωση των τιμών και για μια λιγότερο επιθετική Federal Reserve.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 8,3% σε ετήσια τον Αύγουστο ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία χθες Τρίτη, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων ότι ο ονομαστικός πληθωρισμός θα υποχωρήσει κατά 0,1% σε μηνιαία βάση.