Στην υπογραφή του προσυμφώνου με την αμερικανική εταιρεία Pratt&Whitney, που έχει ως αντικείμενο την προμήθεια των νέων κινητήρων που θα φέρει η νέα γενιά αεροσκαφών της Aegean προχώρησε σήμερα ο αεροπορικός όμιλος.

Στην τελετή υπογραφής του προσυμφώνου το “παρών” έδωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης οι νέοι κινητήρες GTF της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας θα επιτρέψουν την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 16%, την μείωση κατά 50% των εκπομπών αερίων Co2 και την μείωση του θορύβου κατά 75%.

Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή επιτρέπει την μείωση του κόστους της αεροπορικής.

«Προηγήθηκε μία μακρά και ιδιαίτερα λεπτομερής διαδικασία. Οι κινητήρες GTF επιτρέπουν την μείωση του θορύβου και της κατανάλωσης καυσίμου» ανέφερε ο Rick Deurloo, πρώτος Αντιπρόεδρος πωλήσεων, marketing και υποστήριξης πελατών του αμερικανικού ομίλου.

Ο Geoffrey Pyatt έκανε λόγο για μία στρατηγική συμφωνία, η οποία ενισχύει τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Aegean διακρίνεται από την ακρίβεια των ωρών αναχώρησης, το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ ο ρόλος της είναι ζωτικής σημασίας στο να σταθεί, ξανά, η Ελλάδα στα πόδια της».