Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 60.000 αναμένεται να είναι οι συνολικές αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις, ενώ με το ρυθμό που εξελίσσεται η διαδικασία, οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τα μεσάνυχτα στις 60.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όσοι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων – εργοδοτών που ανεστάλη η επιχειρηματική δραστηριότητά τους, με εντολή δημόσιας αρχής (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο»), ή που πλήττονται σημαντικά βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, των οποίων η συμφωνημένη ημερομηνία αυτοδίκαιης λήξης τοποθετείται σε χρόνο μεταγενέστερο της 20ης Μαρτίου 2020, οι οποίες, ωστόσο, λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020.