Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται το κρέας, καθώς οι τιμές στο μοσχάρι έχουν αυξηθεί έως και 57% σε σχέση με πέρσι.

Και αυτό λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η εορταστική περίοδος, κατά την οποία σημειώνεται αυξημένη κατανάλωση γενικότερα κρέατος.

">

Σύμφωνα με τις τιμές του «κρεοπωλείου της αγοράς», τις οποίες ανάρτησε σήμερα Τετάρτη (3/12) ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η μεγαλύτερη αύξηση (σε σχέση με τις 3 Δεκεμβρίου 2024) σημειώνεται στο βοδινό συκώτι, καθώς εκτινάχτηκε φέτος στα 10,98 ευρώ το κιλό έναντι 6,98 ευρώ πέρσι (αύξηση 57%).

Αύξηση 50% σημείωσε η τιμή βοδινό οσοκούμπο (νωπό), φτάνοντας στα 14,98 ευρώ το κιλό φέτος, έναντι 9,98 ευρώ το κιλό πέρσι.

Η τιμή του μοσχαρίσιου κιμά λάπα (εισαγωγής) σημείωσε αύξηση 33% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στα 11,98 ευρώ το κιλό έναντι 8,98 ευρώ πέρσι.

Τέλος, η τιμή του μοσχαρίσιου νωπού στήθους (ελληνικό) αυξήθηκε κατά 30% σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2024, φτάνοντας στα 12,98 ευρώ το κιλό έναντι 9,98 ευρώ το κιλό πέρσι.

Αυξημένη, όμως, είναι και η τιμή του ελληνικού αρνιού γάλακτος (νωπό), καθώς καταγράφει άνοδο 7,7% σε σχέση με πέρσι (13,98 ευρώ το κιλό έναντι 12,98 ευρώ).