Την πρόσφατη οδηγία της Κομισιόν με την οποία τίθεται ένα τέλος στα μέτρα στήριξης από τα κράτη-μέλη αναμένεται να επικυρώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες προμηνύοντας άσχημα «μαντάτα» για την ελληνική οικονομία αφού από το 2024 θα επιστρέψουν οι δημοσιονομικοί κανόνες για το έλλειμμα και το χρέος.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορεί να αποκρυφτεί η «διαχείριση» της οικονομίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυρίως τα πραγματικά της αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα ίσχυε η ρήτρα διαφυγής που είχε δοθεί λόγω της υγειονομικής και έπειτα της ενεργειακής κρίση.

Προφανώς στις Βρυξέλλες δεν σκέφτηκαν ότι τα αποτελέσματα των κρίσεων έχουν παρέλθει αλλά ότι πλέον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ να δώσουν.

Με λίγα λόγια σε συνδυασμό με την κρίση που οι κανόνες της Λογικής δείχνουν ότι έρχεται από τις ΗΠΑ με ήδη δύο τράπεζες (SVB και Signature Bank) να έχουν καταρρεύσει και άλλες τρεις να βρίσκονται στα πρόθυρα (Silvergate Capital, First Republic Bank και Wells Fargo Bank), έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα ιδιαιτέρως η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χρέους και κατάρρευση της πρωτογενούς οικονομίας.

">