Οι αυξήσεις που καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 50% και έτσι το πολυδιαφημιζόμενο market pass, του οποίου η εφαρμογή «άνοιξε» σήμερα καθίσταται μία μεγάλη πολιτική «τρύπα στο νερό».

Στην κυβέρνηση όμως ελπίζουν πως με την κατάλληλη «επικοινωνιακή» διαχείριση λίγο πριν τις εκλογές θα ξεγελάσει τους πολίτες και τον πόνο τους για την ακρίβεια που τους έχει «βουλιάξει» σε απελπισία τα τελευταία δύο χρόνια.

Με λίγα λόγια οι αυξήσεις θα φτάνουν το 50% και το market pass θα επιστρέφει στον καταναλωτή ένα 10%!

Υπενθυμίζουμε πως το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό, επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10%, ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.

">

Τα ποσά φαντάζουν αστεία μπροστά στις ανατιμήσεις.

Να πούμε επίσης ότι αυτές οι «επιδοτήσεις» δεν είναι «δώρο» της κυβέρνησης, καθώς προέρχονται από τους φόρους του ελληνικού λαού.

Το 24% ΦΠΑ που πληρώνουν όλοι στις ανατιμημένες τιμές, βγάζει τεράστια έσοδα για το κράτος το οποίο επιλέγει να δώσει ένα πολύ μικρό μέρος πίσω στους πολίτες για να αναφωνήσουν «τι καλά, ανάσανα».

Έως 15 Μαρτίου 2023 (χωρίς να αποκλείεται και τυχόν παράταση πάντως) θα μπορούν οι πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα.