Ο αμερικανικός οίκος Fitch Ratings προχώρησε σε αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα και πιο συγκεκριμένα σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από το επίπεδο του ΒΒ+ με σταθερό outlook, παρόλα αυτά όμως η ελληνική οικονομία σέρνεται.

Η χώρα δεν παράγει τίποτα και δεν υπάρχουν επενδύσεις για να γίνει οτιδήποτε.

Με χρέος 404,6 δισεκ. σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών και 48 δισεκ. παροχές δεν μπορεί κάποιος καν να ισχυριστεί ότι υπάρχει κανονική ελληνική οικονομία.

">

Η ΕΚΤ ήδη από το 2021 με το Πρόγραμμα Πανδημίας έχει εντάξει τα ελληνικά ομόλογα και αγοράσει 40 δισεκ. ελληνικών ομολόγων χωρίς να διαθέτει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα.

Η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ ο πραγματικός δημιουργός του πληθωρισμού δεν θα επανέλθει για τα επόμενα χρόνια οπότε η επενδυτική βαθμίδα δεν θα χρησιμέψει σε κάτι.

Στην πραγματικότητα το ελληνικό χρηματιστήριο με την πτώση του απεικονίζει την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας.

Με την απόσυρση του market pass και των οριζόντιων επιδοτήσεων στο ρεύμα, η πίεση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αναμένεται να αυξηθεί απότομα.

Και αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα όπου το 80% της οικονομίας στηρίζεται στις υπηρεσίες και όχι στην παραγωγή.