
Σε είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί το κρέας καθώς οι τιμές σε μοσχάρι, κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό έχουν «εκτοξευθεί», με τους καταναλωτές να σκέφτονται πλέον και το… γραμμάριο.
Μάλιστα, ζοφερές είναι και οι εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς κρέατος, που βλέπουν νέες ανατιμήσεις εν όψει και των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ιδιαίτερα και λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Το κοτόπουλο κόστιζε 7 ευρώ τον Οκτώβριο και πλέον ανέρχεται στα 8,90 ευρώ.
Το μοσχάρι είναι ο «μαύρος πρωταθλητής» των ανατιμήσεων, καθώς τον Οκτώβριο κόστιζε 14 ευρώ και τον Δεκέμβριο έφτασε να αξίζει 20 ευρώ / κιλό.
Το αρνί πήρε αύξηση 3 ευρώ μέσα σε δύο μήνες (από 13 ευρώ τον Οκτώβριο, 16 ευρώ τον Δεκέμβριο) και η τιμή του χοιρινού ανέβηκε κατά 2 ευρώ (από 7 ευρώ τον Οκτώβριο, 9 ευρώ τον Δεκέμβριο).
Σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές στα κρέατα αυξήθηκαν κατά 13%.