
Το σουβλάκι, το αγαπημένο παραδοσιακό street food της Ελλάδας, έχει πλέον γίνει είδος πολυτελείας, με την τιμή του να φτάνει ήδη τα 7 ευρώ σε κάποιες περιοχές και να αναμένεται περαιτέρω αύξηση.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, το φθηνότερο σουβλάκι θα περιέχει λιγότερο κρέας ή δεν θα έχει πατάτες και συνοδευτικά. Για κάποιους αυτό είναι «παραδοσιακό», ενώ για άλλους απλό ή λιτό.
Σύμφωνα με το Mega, το κόστος των πρώτων υλών έχει εκτοξευτεί, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η τελική τιμή του προϊόντος.
Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το σουβλάκι θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ ακόμη και στις πιο λαϊκές γειτονιές, με τα 4,20 ευρώ να θεωρούνται η ελάχιστη τιμή.
Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, σημείωσε: «Έχουν αυξηθεί οι τιμές σε ντομάτες, πίτες και κρέας, που ανέβηκε κατά 1 ευρώ το κιλό. Γι’ αυτό ανεβάσαμε την τιμή από 3,70 σε 3,90 ευρώ και προσπαθούμε να μην ξεπεράσουμε τα 4 ευρώ.»
Ο αντιπρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, πρόσθεσε: «Αν συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι πρώτες ύλες, θα αναγκαστούμε κι εμείς να αυξήσουμε τις τιμές, καθώς δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο κόστος.»
Τιμές σε περιοχές:
Δάφνη: 3,80€
Νέος Κόσμος: 3,90€ – 4€
Ηλιούπολη: 4,20€ – 4,40€
Γκύζη: 3,70€ – 3,90€
Κολωνάκι: 3,90€ – 4,40€
Κηφισιά: 4,10€ – 4,30€
Βουλιαγμένη: 4€ – 4,20€
Πειραιάς: 3,70€ – 3,90€