Οι Γερμανοί την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναλαμβάνουν δράση ενόψει του χειμώνα σε μία προσπάθεια να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από το Κρεμλίνο.

Σήμερα ο φακός απαθανάτισε χαμογελαστούς και ευδιάθετους τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον αντικαγκελάριο και νυν υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον υπουργό Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ, να εγκαινιάζουν τον πρώτο τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στη χώρα.

">

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της ατμομηχανής της Ευρωζώνης παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου που έγιναν εν πλω, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας στο Βίλχελμσαβεν της Κάτω Σαξονίας.

Φορώντας κράνη και κίτρινα αντιανεμικά μπουφάν, Σολτς, Χάμπεκ και Λίντνερ επισκέφτηκαν το «Πλοίο της Ελπίδας», στο οποίο ποντάρουν ότι θα τους εξασφαλίσει έναν ζεστό χειμώνα: το πλοίο «Höegh Esperanza», έχει αγκυροβολήσει από προχθές στο Βίλχεμσαβεν, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.