Μείωση παραγωγής που θα ξεπερνά το 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα εξετάσουν τα μέλη του ΟΠΕΚ+  στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πήγες μέσα από τον ΟΠΕΚ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια συγκυρία που οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και η πετρελαϊκή αγορά χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις εδώ και μήνες, με την Ρωσία να ζητεί επίσημα την μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια για να αυξήσει την ενεργειακή πίεση στις δυτικές χώρες.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν καθώς ενισχύεται το δολάριο, καθιστώντας πιο ακριβό το μαύρο χρυσό για αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα αλλά κι η ανησυχία ότι η παγκόσμια οικονομία θα μπει σε ύφεση.

Την ίδια ώρα οι δυτικοί συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών πιέζουν για αύξηση της παραγωγής που θα οδηγούσε πιο χαμηλές τιμές αφενός και θα ανακούφιζε την οικονομία από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας.

Επιπλέον θα μειώσει τα έσοδα της Ρωσίας, καθώς η Δύση επιδιώκει να τιμωρήσει τη Μόσχα για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι που οι χώρες του ΟΠΕΚ+ έχουν ήδη απορρίψει.