Νέες αυξήσεις αναμένονται παραμονές των Χριστουγέννων που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστους, για το σουβλάκι, η τιμή του οποίου έχει ήδη εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής είπε ότι ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, με το σουβλάκι να ετοιμάζεται να σπάσει το «φράγμα» των 4 ευρώ. «Για τον μήνα Δεκέμβριο έρχεται μια αύξηση 8-9%. Δυστυχώς, ένα ψητοπωλείο δεν μπορεί να απορροφήσει μια τέτοια αύξηση. Αναγκαστικά πριν τα Χριστούγεννα θα πάμε ίσως και στα 4 ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, στο Mega.

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή σήμερα για το τυλιχτό στην Αττική κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ. Πολύ σύντομα όμως θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ.

Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή.

Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ.

Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής που κυμαίνεται από 20 – 30%, με παραδοσιακούς πελάτες να κάνουν μικρότερες παραγγελίες και άλλους να τις έχουν σταματήσει εντελως. Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν στον τηλεοπτικό σταθμό ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το χοιρινό και το κοτόπουλο έχουν ξεπεράσει το 50% μέσα σε ένα χρόνο περίπου. Τελικά δεν ήταν ο πόλεμος το πρόβλημα, έτσι όπως φάνηκε…» είπε στην κάμερα του Mega ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.