Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία καθώς η αμερικανική οικονομία θα χρειαστεί να υποστεί και αύξηση των επιτοκίων αλλά και να αντιμετωπίσει την μείωση ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+.

">

Οι Αμερικανοί επενδυτές λένε ότι ταπεινώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τ.Μπάιντεν από τους Σαουδάραβες, οι οποίοι Σαουδάραβες κάποτε υπάκουγαν στα αμερικανικά κελεύσματα χωρίς δισταγμό.

Αυτή η ταπείνωση έκανε την εμφάνισή της και στις αμερικανικές αγορές ενώ προκλήθηκαν ισχυρές αναταράξεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου οι δείκτες πραγματοποίησαν «βουτιά» μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι θα επηρεάσουν την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Με μία απόφαση «βόμβα» οι ισχυρές πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ+ προεξαρχόντων της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, απάντησαν «σκληρά» στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, δηλαδή να αγοράζεται φθηνότερα από τις διεθνείς τιμές.

O ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να στηρίξει τη Ρωσία αλλά και τις οικονομίες των πετρελαιοπαραγωγών κρατών και να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα!