Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις του Ιανουαρίου για το ρεύμα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Νωρίτερα οι πάροχοι ανακοίνωσαν αυξημένες χρεώσεις που ενσωματώνουν αυξήσεις -που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν το 30%- σε σχέση με τις χρεώσεις του Δεκεμβρίου. Αντιστοίχως εκτιμάται ότι αυξημένες θα είναι και οι επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση καθώς στόχος είναι η τελική τιμή καταναλωτή να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 19 λεπτών/KWh.

Αν διατηρηθεί το μοντέλο των προηγούμενων μηνών που θέλει την τελική τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 159 ευρώ/MWh για τις μηνιαίες καταναλώσεις νοικοκυριών έως 500 κιλοβατώρες, τότε η κρατική επιδότηση θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από τα 300 ευρώ/MWh, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον Δεκέμβριο όταν ήταν λίγο πάνω από τα 200 ευρώ/MWh.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απομένει να φανεί αν θα αρκέσουν τα κονδύλια του ΤΕΜ για τη χρηματοδότηση των -αυξημένων- επιδοτήσεων του Ιανουαρίου ή θα απαιτηθεί η συνδρομή του κρατικού προϋπολογισμού, με αρμόδιες πηγές να επισημαίνουν τον «χώρο» που δημιουργείται από τη μείωση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης.