Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μπορεί να ξεκινήσει μία παγκόσμια οικονομική κρίση προειδοποιούν δύο εκ των «Big Five» των αμερικανικών τραπεζών, οι BlackRock και JP Morgan, ενώ παρόμοια προειδοποίηση απηύθυνε χθες και ο εξίσου τεράστιος τραπεζικός κολοσσός, η Wells Fargo.

Και αυτό γιατί η ανθρωπιστική κρίση επιτείνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ήδη η επισφαλής διεθνής οικονομία λένε οι δύο πρώτες ενώ οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) μπορεί να προκαλέσουν μια κρίση στην στεγαστική αγορά παρόμοια με αυτή της δεκαετίας του 1980, ανακοίνωσε η Wells Fargo, κρούοντας τον «κώδωνα» του κινδύνου για «σκάσιμο» «φούσκας» στην αγορά κατοικίας.

">

Όλοι ξέρουν πως οι οικονομικές κρίσεις αρχίζουν και τελειώνουν με τα ακίνητα.

Οι κακές εκτιμήσεις των Larry Fink της BlackRock και του Jamie Dimon της JP Morgan έγιναν με αφορμή την κοινοποίηση των οικονομικών στοιχείων της βρετανικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του έτους τα οποία μόνο ικανοποιητικά δεν είναι.

Μετά από ελάχιστη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του 2023, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται και πάλι να παραμείνει σε στασιμότητα, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων του City.