Η Ολλανδία, η κυβέρνηση της οποίας επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να «διαλύσει» τον κλάδο της γεωργίας, φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να «τρέξει» το θέμα της ολικής πράσινης μετάβασης. 

Σε λόγια που επικρότησε μέχρι και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο twitter, η διεθνίστρια δημοσιογράφος και Διευθύνων Σύμβουλος της Rabo Carbon Bank, Barbara Baarsma, αναφέρθηκε στα… «πορτοφόλια άνθρακα», εισάγοντάς μας στην όχι και τόσο μακρινή εποχή που οι άνθρωποι θα δραστηριοποιούνται αναλόγως με το πόσες «μονάδες ρύπων» διαθέτουν!

Ειδικότερα, ανέφερε:

«Θα διαβεβαιώσουμε πως κάθε νοικοκυριό ή κάθε πολίτης της Ολλανδίας θα έχει λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό “δικαιωμάτων ρύπων διοξειδίων του άνθρακα”.

Έτσι θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα εκπέμπουμε περισσότερα από το ετήσιο όριό μας. Τα δικαιωματικά μας όρια εκπομπών θα αποθηκεύονται σε ένα “Carbon Wallet” (σ.σ. πορτοφόλι άνθρακα).

Οπότε αν φερ’ ειπείν θέλω να πετάξω, θα μπορώ να αγοράσω μονάδες ρύπων από κάποιον άλλον που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πετάξει. Έτσι το φτωχό άτομο θα μπορεί να βγάλει κάποια έξτρα χρήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!