Μια περίεργη ιστορία εκτυλίχθηκε σήμερα στις ακτές του Ελ Σαλβαντόρ και της Νικαράγουα. Ένα αεροσκάφος «του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας», χωρίς να διευκρινίζεται ο τύπος του, εντόπισε συνθήκες για ένα πιθανό τσουνάμι σε απόσταση 600 ν.μ. το οποίο θα έπληττε τις ακτές των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε κάλεσε τους συμπατριώτες του που κατοικούν κοντά στις ακτές να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter ο πρόεδρος παρέπεμψε σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Σαν Σαλβαδόρ στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μιλούσε για το πιθανό τσουνάμι.

Χωρίς καμία σεισμική δόνηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, παρά μόνο μια σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στη… Χαβάη (στην άλλη πλευρά δηλαδή στον Eιρηνικό) όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο εκδόθηκε σήμα για τσουνάμι.

Τελικά έγινε γνωστό από επίσημες πηγές ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τσουνάμι στις ακτές των δύο αυτών χωρών.

Κανείς δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμία εξήγηση για τι ακριβώς εντόπισε το αμερικανικό αεροσκάφος που ήταν τόσο ασφαλές ως δεδομένο για να κινητοποιήσει την αμερικανική πρεσβεία στο Σαλβαντόρ.

https://twitter.com/usembassysv/status/1193957064281862144?s=21


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!