Σε μία εξαιρετική κίνηση για το περιβάλλον προχωράει ο πατέρας με την βοήθεια του 9χρονου γιου του, καθώς χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια για την δημιουργία γυαλιών, που κυκλοφορούν σε τρία διαφορετικά χρώματα.

Υπάρχουν τόσα πολλά σκουπίδια που καταλήγουν στα σκουπίδια και τα κέντρα ανακύκλωσης μας κάθε χρόνο και ο Νικ Ρόμπινσον ήθελε να διασφαλίσει ότι αυτά τα σκουπίδια μετατράπηκαν σε «θησαυρό».

Όπως είπε: «Σκέφτηκα πως ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε σκουπίδια και να το μετατρέψουμε σε κάτι καλό. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα απορριμμάτων παγκοσμίως είναι τα πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης, οπότε άρχισα να ερευνώ εάν το πλαστικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προϊόντα. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι κατασκευαστές φτιάχνουν προϊόντα με νέο πλαστικό όταν υπήρχε ένας τεράστιος σωρός πλαστικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί».

«Ξέρω τώρα γιατί. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζονται πάνω από δύο χρόνια έρευνας, δοκιμών και μικροαλλαγών…».

Ευτυχώς, κατάφεραν να τελειοποιήσουν την τέχνη τους και τώρα έχουν αρκετά ωραία γυαλιά. Ο Νικ ελπίζει ότι αυτά τα γυαλιά ηλίου θα δείξουν στους ανθρώπους ότι η κατασκευή πραγμάτων αποκλειστικά από ανακυκλωμένο υλικό δεν είναι ένας αδύνατος στόχος.

Τα γυαλιά κοστίζουν $ 99 το ζευγάρι και είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το αχρησιμοποίητο πλαστικό.