Ισχυρός σεισμός, έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής στις 00.06 ώρα Ελλάδος σήμερα 31 Αυγούστου.

Το επίκεντρο είναι στην περιοχή ΝΑ της Κορίνθου. H δόνηση ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Αττικής. Η δόνηση είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, μόλις στα 5 χλμ. και για τον λόγο αυτό ταρακουνήθηκε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, αλλά και η Αργολίδα. Toποθετείται 21 χλμ. ΝA της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών Ρίχτερ, 16 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Κορίνθου και το εστιακό βάθος τους σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλους έγραψε σχετικά με τον σεισμό στην Κόρινθο: «ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική».

«Επιφανειακός ο σεισμός», σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βαθος 14,5», έγραψε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.