Τα πτηνά είναι τα ζηλεύουμε. Γιατί μπορούν να πετούν και να βλέπουν τον κόσμο από ψηλά. Όμως η ζωή τους δεν είναι τόσο εύκολη. Το κολίμπρι πρέπει να τρώει 6 φορές την ώρα, αλλιώς θα πεθάνει, αφού οι κινήσει που κάνει με τα φτερά του φτάνουν τουλάχιστον τις 50 το λεπτό.

Το Άλμπατρος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 16 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να προσγειωθεί. Μπορεί να γυρίσει δηλαδή να γυρίσει σχεδόν την μισή γη με μια απογείωση. Μπορεί επίσης να διανύσει περίπου 1.000 χιλιόμετρα την ημέρα, χωρίς να κουνάει τα φτερά του. Το άνοιγμα των φτερών στα μεγαλύτερα Άλμπατρος, μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 340 εκατοστά και λόγω του μεγέθους τους μπορούν να χρησιμοποιούν δυο τεχνικές ώστε να έχουν ένα πιο ξεκούραστο ταξίδι, χωρίς να φτερουγίζουν συνεχώς. Την δυναμική πτήση και την πτήση με κλίση.

Ανήκουν στην οικογένεια Diomedeidae και είναι μεγάλα θαλασσοπούλια. Τα συναντάς συνήθως στο νότιο ημισφαίριο, ενώ ζουν και στον Βόρειο Ειρηνικό. Είναι αποικιακά πουλιά και τρέφονται με καλαμάρια ή ψάρια, τα οποία τα βρίσκουν είτε νεκρά, είτε βουτώντας στο νερό. Γεννάνε μόλις ένα αβγό και το ζευγάρωμα τους είναι για όλη τους τη ζωή. Η ταχύτητά τους στον αέρα μπορεί να ξεπεράσει τα 80 χλμ./ώρα.

Τα Άλμπατρος αποτέλεσαν και αποτελούν έμπνευση για την αεροναυπηγική, όχι μόνο για τον τρόπο πετάγματος αλλά και για την αντοχή τους. Τα περισσότερα είδη φτάνουν μέχρι και τα 50 χρόνια ζωής. Σε αυτά τα χρόνια, όπως αναφέρει το national Geographic, μπορεί να έχει πετάξει συνολικά σχεδόν 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλη του τη ζωή. Δυστυχώς όμως, τα Άλμπατρος βρίσκεται υπο εξαφάνιση, λόγω της υπεραλιείας. Οι πτήσεις τους δεν θα πρέπει ποτέ να τελιώσουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!