Το Kudzu είναι ένα αναρριχητικό φυτό που τείνει να σκεπάζει όσα άλλα φυτά ή ακόμη και δέντρα βρεθούν στο «δρόμο» του και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20-30 μέτρα σε ύψος.

Eίναι δηλητηριώδες και μπορεί να καταβροχθίσει τα πάντα στο διάβα του, ακόμη και σπίτια ή ολόκληρα δάση. Τρώει 150 χιλιάδες στρέμματα ετησίως. Καταστρέφει γραμμές μεταφοράς ενέργειας, κτίρια και καλώδια.

Ευθύνεται για τον «πνιγμό» της μητρικής βλάστησης στις περιοχές της Αλαμπάμα, του Μισισιπή, της Β.Καρολίνας, του Τενεσί και της Φλόριντα.

Το φυτό εισήχθη στις ΗΠΑ από την Κίνα το 1876, όταν Ιάπωνες το προσέφεραν ως δώρο, σε μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια. Σκοπός αυτής της προσφοράς ήταν να αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς η πρόληψη διάβρωσης του εδάφους, ενώ παράλληλα τα βοοειδή θα σιτίζονταν με μια άκρως βιταμινούχα και θρεπτική τροφή.

Όταν το Kudzu, εισήχθη στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στη Νέα Ορλεάνη, χρησίμευσε ως διακοσμητική φυλλωσιά, που τη φύτευαν σε χιλιάδες κήπους για την προστασία από τον ήλιο. Λόγω της γρήγορης ανάπτυξης του το τοποθετούσαν και κατά μήκος των ηλιόλουστων δρόμων για να δημιουργήσουν παχιά σκιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ZJ-MGqm_crM&feature=emb_title